NORTH SEA JAZZ

Het grootste Jazz event in de wereld

INTRODUCTIE

De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. Het North Sea Jazz Festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. Ze zijn in de loop der jaren gegroeid naar 15 concertzalen, circa 300 musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks rond de 70.000 ligt. North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen.

Samen met de creative director van Redhotminute, een user experience designer en een front-end developer hebben we een nieuwe online stijl neergezet. Deze stijl sluit naadloos aan bij de offline uitingen zoals de vlaggen en posters die door de gehele binnenstad van Rotterdam hangen.

DE UITDAGING

Ontwerp de online stijl waarbij de offline huisstijl en de Jazz experience samensmelten.

Next

RESULTATEN

De onderstaande designs staan niet meer in de huidige vorm online, maar vormen wel de basis voor de nieuwe opmaak. Let vooral op de blauwe American Express schermen. Deze waren ontworpen voor een experience op het festival zelf waarmee men hun eigen persoonlijk programma’s konden uitprinten.